over mij

Over mijn fotografie

Hoi! Tof dat je een kijkje komt nemen op mijn site.
Op deze pagina wil ik je een indruk geven van wie ik ben.

Mijn eerste foto’s

De eerste keer dat ik een camera in mijn handen had, zat ik nog op de basisschool. Vrienden namen me mee vliegtuigen spotten (lees: fotograferen). Terwijl zij allemaal met professionele camera’s rondliepen, had ik alleen maar een kleinbeeld-cameraatje bij me. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had een geweldige tijd. Op dat moment dan. Ruim een week later, nadat ik de foto’s eindelijk kon zien, was ik een illusie armer. Weg met die camera! Exit fotografie.

Digitale Revolutie

Fast forward, een slordige 20 jaar later. Ik was voor een klein jaar in Canada en werd daar geraakt door de prachtige natuur. Mijn vader had me zijn digitale camera geleend en voordat ik het wist, verdween mijn eerdere ervaring met fotografie als sneeuw voor de zon. Meteen kunnen zien wat ik deed en wat ik moest veranderen, was voor mij een openbaring! Maar ook de mogelijkheid om met de computer je foto’s te bewerken, boorde een volledig nieuwe vorm van creativiteit in mij aan.

(Het) mooie (van) mensen

Sindsdien ben ik alleen maar meer en meer gefascineerd geraakt door fotografie en bijna alles wat enigszins (digitaal) creatief is. Toch blijft het fotograferen van mensen me het meest boeien… omdat iedereen zo anders is.  Elke keer weer is het een fantastische uitdaging om elk persoon weer te geven zoals ze zijn, zodat het mooie en eigene in hen zichtbaar wordt.

Privé

Naast fotograferen houd ik erg van muziek (vooral singer-songwriter-tunes) en van reizen. Ik ben een fervent apple-fan, geniet van een goede film, vind wijn heel fijn en houd van heel veel lekker eten. Sinds 2012 ben ik getrouwd met mijn Rebekka en samen wonen we in de mooie vestingstad Gorinchem, waar we genieten van het leven, familie en vrienden en waar we samen graag creatief bezig zijn.

En nu?

Kijk rustig rond op deze site en geniet van de trouwfoto’s, loveshoots, portretten, kiekjes uit de natuur en reisfoto’s. Vergeet ook niet mijn blog door te lezen, daar deel ik mijn laatste foto-avonturen. Wil je meer informatie over mijn pakketten, prijzen en werkwijze?

VUL HET CONTACTFORMULIER IN

 

 

over_mij_4-luik

foto’s: Marco Pauws

 
 

    “Wij kijken terug op een prachtige dag waarvan alle mooie momenten vastgelegd zijn door Guido!
    Heel prettig on hem erbij te hebben, persoonlijk, ontspannen en vriendelijk.
    En het belangrijkste, de foto’s en het album zijn prachtig geworden!
    Wij raden iedereen Guido Fokkema Fotografie aan!”

    ~ Germen + Joanne ~