De Masters: award en eervolle vermeldingen

Een nieuwe wedstrijd

Ik had nog nooit meegedaan met een fotowedstrijd en was er ook niet echt in geïnteresseerd. Maar toen ik eind vorig jaar hoorde van De Masters of Dutch Wedding Photography (MDWP), werd ik nieuwsgierig.

Zoals op de website staat, is deze nieuwe wedstrijd ‘…gestart vanwege de behoefte van Nederlandse bruidsfotografen voor een award die echt alleen de beste Nederlandse bruidsfotografie waardeert. In tegenstelling tot andere Nederlandse bruidsfotografie awards zal MDWP geen categorieën hebben waar een minimum of maximum aantal foto’s voor genomineerd moeten worden. Hierdoor zullen alleen de foto’s die het echt verdienen een award winnen. De beoordeling van de foto’s vindt dan ook alleen plaats door een vakjury van ervaren trouwfotografen. Hiermee voorkomen wij ook dat fotografen met een groot sociaal netwerk meer stemmen krijgen voor hun foto’s dan andere fotografen.’

Elk kwartaal is er een nieuwe ronde en van de 3-koppige jury mag elk jurylid aan maximaal 10% van de inzendingen zijn/haar stem geven. De foto’s die minimaal 2 stemmen hebben, krijgen een award. Aan het eind van elk jaar worden de awards van de afgelopen 4 ronden opgeteld en de top 10 wordt beloond met mooie prijzen.

Winter 2015: meteen raak

Bij mijn eerste inzending voor de winterronde 2015 was het zomaar ineens gelijk raak! Oftewel, minimaal 2 van de 3 juryleden hadden hun stem gegeven aan een van mijn foto’s. Echt een mooi stukje erkenning en waardering.

De foto (bovenaan) is genomen tijdens de bruiloft van Erik en Esther vorig jaar zomer. Deze bruiloft stond helemaal in het teken van de trouwjurk: van het ter plekke ‘verbouwen’ van de jurk, tot het geduldig en bijna zen-achtig ‘ontvlooien’ van tientallen vliegjes, tot de kinderlijke nieuwsgierigheid van een van de bruidsmeisjes. Bekijk hier de blog voor het hele verhaal en de rest van de foto’s.

Lente 2015: eervolle vermeldingen

Afgelopen week werd de uitslag bekend van de ronde lente 2015: helaas geen award deze keer. Maar… wel 2 eervolle vermeldingen! Die krijg je wanneer 1 van de 3 juryleden een stem geeft.

Ditmaal kreeg een andere foto van de bruiloft van Erik en Esther een stem. En ook een mooi moment tijdens de bruiloft van vrienden, waar ik ‘assistentie’ kreeg van deze 2nd- en 3rd shooter 🙂

 

Masters_Lente_2015-1

Masters_Lente_2015-2

 


 

Bekijk hier de portfolio bruiloften:

Guido_Fokkema_Fotografie_Portfolio_Trouwfotografie

2 comments

 1. Esther - reply

  Wow Guido!! Wat tof dat je een award hebt gewonnen met 1 van onze foto’s! Iets om trots op te zijn! En wij (Esther helemaal) ook! En ook nog een foto van ons met eervolle vermelding, heel gaaf! We kijken regelmatig terug in ons trouwalbum… nog steeds heel blij mee! 🙂

  We zijn weer even terug op je site omdat vrienden de naam van onze trouw fotograaf wilde weten… Mischien tot ziens 😉

  Erik en Esther

  • Guido - reply

   Hoi Erik en Esther! Met dank aan jullie dat ik er bij mocht zijn!

Leave a comment